Actualitate Evenimente Național Social

EXCLUSIV: Viorel Bălan, în fața și-n spatele camerelor de filmat

Din pasiune pentru televiziune

Jurnalismul reprezintă activitatea de a strânge, de a analiza, de a verifica și de a prezenta informații referitoare la evenimente curente, actuale, incluzând tendințe în vogă, rezultate în timp real și persoane publice. Cei ce practică jurnalismul se numesc jurnaliști.

Toți cei care se perindă prin mass-media au la bază studii și capătă experiență doar prin muncă și devotament.

În fața sau în spatele camerelor de filmat… redactor sau reporter, operator sau prezentator, editor sau regizor, întreaga echipă are un rol important și este esențial ca fiecare să-și știe locul și să-și cunoască meseria.

Ce presupune meseria de cameraman?

Operatorul de imagine este cel care captează imagini video pentru diverse scopuri, dintre care cele mai importante sunt programele de știri ale televiziunilor, emisiunile difuzate în direct sau înregistrate, producțiile cinematografice, producțiile unor companii de publicitate, producțiile live ale unor evenimente din zona entertainment-ului, cum ar fi concertele, transmisiunile în direct ale unor evenimente sportive, politice, sociale, producțiile documentare, producții private ce au ca temă momente importante din viețile oamenilor, cum sunt nunțile sau botezurile.

Munca unui cameraman nu se rezumă doar la un studio de televiziune sau un spațiu special amenajat cum sunt cele pentru ședințele foto pentru reviste, ci presupune și deplasarea pe teren. Dincolo de lucrul cu imaginea, un cameraman stăpânește foarte bine tehnica, în ceea ce privește sunetul și lumina, pentru a realiza filmări corecte și de calitate.

Povestea lui Viorel Bălan, singurul cameraman român de la BBC

Viorel Bălan este veteran în televiziune și a reușit prin forțe proprii să-și îndeplinească visul, acela de a lucra la sediul BBC din Londra. Sprijinit de cea mai bună prietenă a lui, camera de filmat, românul a răzbit și a cules imagini pentru faimoasa televiziune.

„Când am intrat pentru prima dată în sediul BBC din Londra am fost uimit pentru că am văzut o redacție uriașă, peste tot erau platouri de filmare și birouri… Sincer să fiu mi-a trebuit ceva timp până să îmi recapăt graiul.” a spus Viorel Bălan despre prima experiență de la sediul BBC din Londra.

Dar până să ajungă în Marea Britanie, televiziunile din România i-au oferit locuri de muncă, unde a învățat, a făcut practică, s-a acomodat cu viața din spatele, dar și din fața camerelor de filmat.

„Fac televiziune de 16 ani și mă implic maxim în ceea ce realizez. Pun suflet pentru orice subiect. Sunt un om cu coloană vertebrală și vreau să știe lumea cât de mult iubim noi această meserie.” ne-a precizat Viorel Bălan.

Călătoriile, teatrul și cinematografia sunt pasiunile lui Viorel Bălan, care după ce a trăit frumoasa experiență de la BBC din Londra, a revenit entuziasmat în România. Cu noile cunoștințe și tehnici de lucru dobândite în Marea Britanie a reușit să devină chiar și prezentator tv.

„Îmi doresc să fac proiecte mari și le pun în practică. Emisiunea care o moderez acum la Inedit TV, „ROMÂNIA LA ZI” este pentru mine un proiect nou și vreau să capăt cât mai multă experiență și să cresc o dată cu proiectul. Acum ceva ani de zile am făcut și divertisment, dar eram mai tânăr. Cu trecerea timpului am observat că dau mare credibilitate și de aceea m-am axat și pe proiecte de politic, economic și social. După ceva ani de televiziune cred că merit să schimb macazul.” ne-a expus Viorel Bălan.

Protejatul Loredanei Groza

„Eu am intrat în televiziune din anul 2004 dintr-o întâmplare. Chemarea mea a fost din partea Loredanei Groza. Suntem din Onești amândoi și ea m-a chemat în București, să vin și să fac jurnalism. Și așa s-a întâmplat. Nu am un mentor, dar atât de mult mi-a plăcut această meserie încât am învățat din mers.” ne-a povestit Viorel Bălan.

Site-ul aflutot.ro relatează povești din viața publică

Întâmplările din lumea mondenă întotdeauna au captat atenția și atunci când sunt istorisite plăcut, interesul devine și mai mare, iar plăcerea de a citi articole confortabile este deplină.

Vă invităm să accesați cu încredere Consultații Online și să ne trimiteți întrebări în funcție de necesitățile pe care le aveți. Rubricile noastre unde vă putem da recomandări online sunt Fashion, Sănătate, Frumusețe, Știu Română.

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: