Actualitate Național Social

EXCLUSIV Atrocităţile mileniului trei în orfelinatele României

25. mai 1986 – apare pe lume Mihai Căldăraru. Amintirile lui din copilărie sunt legate exclusiv de casa de copii, orfelinat, cum vreţi să-i spuneţi, în cazul de faţă şcoala specială nr 6 din Capitală. Mihai Căldăraru este un om credincios. „Doamne ajută”, este formula lui de salut şi Dumnezeu un personaj permanent al discuţiilor pe care le poartă. Ortografiază suprinzător de bine, comparabil cu scrisul unor demnitari, aleşi sau puşi în funcţie. 

  

 Tânărul care schimbă lumea prin BINE!

Sa invatam sa apreciem. Apoi, sa ne uitam in jur si sa observam ca poate avem mai multe decat si-ar putea altii macar sa viseze. ”Altii”, copiii orfani, mame si tati uitati de pruncii lor in case darapanate, familii pentru care banii sunt prea putini pentru bomboanele. De fapt, sunt prea putini ca micutii lor sa aiba un brad, unul adevarat, nu desenat cu batul pe pamantul din odaia in care traiesc 10-12 suflete.

Pentru acesti ”altii” isi dedica viata Mihai Caldararu, un tanar jurnalist care daruieste. Zambete, speranta si paine. Daruieste si jucarii, si chicoteli si vise implinite, acolo unde, la prima vedere, am spune ca Dumnezeu nu mai e, insa, ascultandu-l pe Mihai intelegem ca Dumnezeu lucreaza prin oameni si e prezent in fiecare dintre noi, cei care alegem sa facem o fapta buna.

Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bataile si abuzurile sexuale l-au incurajat pe tanarul Mihai sa-si indeplineasca visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleasi suferinte asemenea lui. La prima vedere, pare a fi povestea obisnuita a unui copil ce a crescut prin centre de plasament. Si asa si este, in fond.

La varsta de trei luni, Mihai a ajuns intr-un orfelinat, unde, mai tarziu, i se aplicau batai „sora cu moartea”. Cu siguranta, acesta este un caz dintre alte sute de cazuri petrecute in Romania. Insa ceea ce impresioneaza cel mai mult este faptul ca Mihai Caldararu si-a depasit atit conditia de orfan, cit si conditia de sarac, tinind cu tot dinadinsul sa reuseasca in viata. Este bolnav, iar crizele dese de epilepsie din lipsa medicamentelor pe care nu si le permite il dau inapoi cu multi pasi atunci cand doreste un loc de munca. Lipsit de dragostea materna si inconjurat de straini, Mihaita lupta zilnic cu propriul destin. Stie ca, din pricina bolii de care sufera, anagajatorii evita sa-i ofere un loc de munca. Mihai nu a stat niciodata din momentul in care a fost nevoit sa paraseasca centrul de plasament, la varsta de 18 ani.

Manager.ro: Ce v-a motivat sa va dedicati persoanelor nevoiase?
Mihai: Eu am stat intr-o casa de copii,  de cand am iesit din sistem am mers din tot sufletul meu sa ajut copii, batrani si Persoane cu Dizabilitati. Viata mea  nu a fost stralucita in Casele de Copii. Imi doresc din tot sufletul meu sa ajut PERSOANELE care au nevoie de noi nu doar cand sunt Sarbatori de iarna sau Paste, ci in fiecare moment trebuie sa fiu alaturi de oamenii sarmani si mai ales de copii.
Manager.ro: Spuneti-ne mai multe despre campania pe care o desfasurati. Ce pot oamenii interesati sa doneze, ce obiecte sau produse sunt de cel mai mare ajutor?
Mihai: Campania Umanitara DIN CE DAI ITI CLADESTI  IN RAI este in desfasurarea pe o perioada nedeterminata, la nivel national.  Noi strangem alimente produse igienico sanitare, dulciuri, pentru copii si batrani.
 Manager.ro: Dumneavoastra ati fost in atentia presei si sunteti foarte apreciat pentru ceea ce faceti pentru mediile defavorizate din Romania, insa multi oameni sunt sceptici atunci cand vine vorba de donatii. Cum pot oamenii care doneaza sa verifice (sa se convinga) ca tot ceea ce ei trimit va ajunge la oamenii care au nevoi speciale? 
Mihai: Puteti vizualiza sutele de fotografii si clipuri video realizate in timpul campaniilor de ajutorare. De asemenea, sunt zeci de articole si in presa scrisa, dar si reportaje la televizor. Noi filmam totul pentru ca oamenii sa vada cum pachetele cu ajutoare ajung la oamenii nevoiasi. Vrem doar sa facem bine si, eu, cu ajutorul lui Dumnezeu simt ca aceasta este menirea mea pe Pamant: sa ajut oamenii defavorizati, sa le ofer o raza de speranta, o raza de bucurie. Insa, n-as reusi fara oamenii buni, carora le pasa de semenii lor si care ne dau o mana de ajutor. Acolo e mana lui Dumnezeu, fiindca Dumnezeu lucreaza prin oameni.
Manager.ro: Daca ati fi politician, care ar fi proiectul de lege pe care l-ati initia cu prioritate?
Mihai: Daca as fi politician? Eu as schimba legea privind copiii ce parasesc centrele de plasament, as ajuta copiii care parasesc centrele de plasament cu urmatoarele:
1. Loc de munca. 2. Casa de la stat prin lege.
3. Dupa parasirea sistemului as acorda un ajutor financiar pentru a se descurca in primele trei luni.
4. Pentru toti batranii uitati de autoritati, as propune o lege prin care sa fie urgent ajutati prin asigurarea mesei, plata intretinerii sau chiriei. Copiii care isi parasesc propriii parinti sa fie aspru pedepsiti!
 Manager.ro: Pentru noi, toti, Craciunul si Sarbatorile de iarna inseamna belsug. Cum sunt, insa, Sfintele Sarbatori in casele pe care le vizitati, ducand ajutoare?
Mihai: Am intalnit mai multi batrani care, arunci cand le-am oferit un pachet si au vazut cozonac, au rabufnit in plans …
Hai sa ii dam o mana de ajutor lui Mihai, sa aducem lacrimi de fericire in ochii celor ce se multumesc cu atat de putin …

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: