Actualitate Național

Dâmboviţa, al doilea judeţ după Argeş care impune purtarea obligatorie a măştilor pe stradă. Explicaţiile prefectului

Masca de protecţie va fi obligatorie în toate spaţiile deschise din judeţul Dâmboviţa, începând de joi. Prefectul Aurelian Popa susţine faptul că Dâmboviţa este un judeţ roşu, cu un număr extrem de mare de infectări cu coronavirus.

Măsura va intra în vigoare începând de joi, în întreg judeţul, a declarat prefectul judeţului. Prin urmare, masca de protecţie devine obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spaţiile deschise, în pieţe, târguri, oboare. În plus, comercianții din spațiile respectiv e vor fi obligați să poarte mănuși.

Măsura se va aplica la nivelul întregului judeţ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale.

„Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul.

Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Reamintim că în judeţul Argeş Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a votat, marţi, mai multe măsuri care impun obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile exterioare şi restricţii privind programul de funcţionare a sălilor cu jocuri de noroc, fast-food-urilor şi teraselor.

Decizia a fost adoptată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu noul coronavirus. Masca de protecţie va fi purtată obligatoriu nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani.

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: