Actualitate Național Social

Un nou director la Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS România

Consiliul director al Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, a validat numirea lui Mihai Căldăraru în funcţia de director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS România.

Pentru a avea o confirmare oficială a ceea ce se întâmplă, astăzi reporterii ziarului IntactMediaNews.ro,  au stat vorbă, telefonic, cu Preşedinta Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, şi am găsit răspuns la câteva întrebări relevante.

Am întrebat-o pe distinsa Doamnă: Ce v-a determinat să-l luaţi în echipa Dumneavoastră pe Mihai Căldăraru?

Cu emoţie şi bucurie, Doamna Riccio Daniela, mi-a povestit în detaliu, că se cunoaşte cu Mihai Căldăraru de foarte multă vreme, că a trecut prin multe momente dificile cu acesta, şi datorită sfaturilor primite din partea dumeaei, acesta a reuşit cât de cât să aibă proiectele la care visa, şi să meargă cu dreptul în ceea ce priveşte ajutorarea oamenilor nevoiaşi.

Doamna Riccio Daniela mi-a povestit demomentele când îl sfătuia pe Mihai Căldăraru să aibă grijă de felul oamenilor pe care îi i-a la el în echipă, spunându-i că, de multe ori, cei pe care tu îi consideri prieteni adevăraţi, într-o zi, vor încerca “să te sape” …

Mihai Căldăraru a fost admis , În anul 2020, în cadrul Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale pentru ocuparea postului şi a fost declarat admis.

În data de 07.02.2019, a.c, a fost numit director general al Direcției Generale de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS România.

Este povestea unui tânăr din București, abandonat de părinți și trecut prin leagănele de copii încă din primele zile de viață. Marcat de suferințele prin care a trecut, acum se preocupă de nevoile orfanilor, dar și a bătrânilor năpăstuiți de soartă.

Mihai Căldăraru este un tânăr din București, de 34 de ani. Cel mai mic dintr-o familie cu mulți copii, nu a avut parte de copilărie precum ceilalți șase frați ai lui. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți, imediat după naștere. Dar viața pentru Mihai nu a fost deloc blândă cu el. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au incurajat pe tânărul Mihai să-și indeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. Și a reușit !

Deși și-a regăsit familia abia după vârsta majoratului Mihai a continuat să-și trăiască viața singur, pe cont propriu. Prima slujbă a fost aceea de ajutor într-un restaurant, la spălat de vase. Bătăile luate în orfelinate l-au marcat pentru tot restul vieții. Supliciul îndurat pe toată perioada copilăriei i-a dat și un sens în anii ce au urmat. Acela de a sări în ajutorul celor necăjiți, asa cum a fost și el.

Din anul 2011 s-a dedicat celor nevoiași, după ce a „pus pe roate” o asociație nonprofit . „Dăruind vei dobândi” este sloganul care îl ține în activitate și în ziua de astăzi. Mihai nu cere bani! Tot sprijinul cerut pentru cei nevoiași constă în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate. Munca de ajutorare a celor nevoiași are și o răsplată pe măsură, spune Mihai! Este vorba despre zâmbetul de pe fața lor!

Sunt mișcări firești. Direcția are doi  directori și sunt acum toate cele două posturi ocupate. Am convingerea că voi reuși să fac din nou o echipă sudată cu doamna Riccio Daniela  și cu doamna Tănase Maria”, a declarat Mihai Căldăraru.

Nu vă ascund faptul că sunt mândru cu această ocazie, pentru că această organizație, dă al doilea și sunt convins că în cadrul Direcției mai sunt voluntari care în viitorul apropiat vor putea ocupa această funcție”.

Direcția Generală de Asistență Socială și Persoane cu Dizabilități AEDOPS România lansează Campania Umanitară “Ajută-mă să Ajut” pentru Sinistrații din țară!
De astăzi, dăm startul Campaniei Umaitare “Ajut-mă să ajut” și strângem donații constând in alimente neperisabile, apă plată, detergenți și dezinfectanți pentru Sinistrații din țară, care astăzi se confruntă cu probleme grave din cauza precipitațiilor căzute in ultimele zile!
Pentru donații vă rugam să ne contactați la tel: 0722.70.70.22 sau la adresa sediului din str. Popa Tatu nr 78, Sector 1, între orele 11.00-19.00! Vă mulțumim pentru încredere! Dumnezeu să vă ocrotească și multă sănătate! se arată în mesajul transmis de asociație tuturor doritorilor de bine.

 

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: