Actualitate

Pietro Construct amână mutarea sediului in AFI Tech park cu doua luni!

Autor: Cristian Rotaru

Deși domeniul construcțiilor nu a fost foarte afectat de măsurile ordonanțelor militare, domeniul începe să aibe de suferit.

Urmare consecințelor negative cauzate de covid-19 companiile  Pietro Construct si Rca Construct, reprezentative la nivelul capitalei pe segmentul amenajărilor interioare destinate persoanelor fizice , au intrat intr-o faza de reorganizare.

 

Pietro Scepchin

Pietro Scepchin, propietarul celor două companii susține că peste 90 % din business il reprezintă persoanele fizice.  Acesta pandemie  a lovit aproape in toata lumea. Deși domeniul nu a fost încă, foarte afectat de măsurile ordonanțelor militare, majoritatea clienților noștri s au retras. Asta înseamnă că nu ne mai putem baza pe anumite încasări pe care estimam sa le avem in perioada urmatoare.
Din punctul meu de vedere, ce urmează să vină, nu va semna  cu peroada 2009-2012, va fi mult mai rau. Pentru început am luat o serie de decizii menite să limiteze pierderile.
Amânarea mutări sediului in AFI Tech park cu două luni, stoparea angajarilor, amânarea, tot cu două luni, a unor investiții, sunt doar câteva dintre ele. Nu exclud sa recurg, la niste masuri, similare cu cele din 2011, si anume, achizitonare de servicii sau produse in sitem barter, pentru a putea  face economie de cash, si plata in rate catre prestator, cu grad de creditare de pana la 70 % din cifra de afaceri. Nu exclud nici posibilitatea de a reduce salarile. Sunt măsuri destul de neconfortabile, în special pentru mine ca propietar,  dar sănătoase pentru menținerea business-ului pe linia de plutire.   In această perioadă, în care totul este incert, este aproape imposibil sa faci un plan de măsuri eficient, pe termen lung. Noi ne adaptăm din mers la toate provocările acestor vremuri.
In prezent se mai lucrează în 10 șantiere, care au fost deschise anterior, restricțiilor impuse de guvern si in  care momentan, nu avem probleme majore.
Încă de la începutul acestei epidemii am luat o serie de decizi menite să ne protejăm atât angajați cat si clienti.
Am pus la dispoziția angajaților, în mod gratuit măști si dezinfectanti, am limitat numarul angajatilor la maxim 3 intr-un șantier, am impus o distanță între beneficiar si orice angajat al firmei de minim un metru.

Articole recente

%d blogeri au apreciat: