Actualitate

Gesturile mici aduc fericirea

Familia Pavel are patru copii: Andreea are 14 ani, Ionela, 9, Ana, 8, iar Nicolae, 7. Întreaga familie locuiește momentan împreună într-un sat din județul Sibiu. Mai de mult, Andreea a fost instituţionalizată din cauza lipsurilor materiale, dar, recent, a revenit în familie.

În ciuda tuturor dificultăților materiale și a lipsurilor, toți copiii merg la şcoală, nu absentează şi se ajută reciproc la teme. Andreea este elevă în clasa a IX-a, iar părinţii se chinuie să îi asigure continuarea studiilor la liceu după întoarcerea în familie, deoarece nu îşi permit abonamentul pentru transport.

Părinţii nu dispun de un loc de muncă şi trăiesc din ajutorul social şi alocaţiile de stat, completate cu venituri ocazionale în perioada de vară când tatăl lucrează ca cioban în sat. Deși depun eforturi pentru a acoperi nevoile de bază ale tuturor copiilor, inclusiv apă, căldură, energie electrică, s-a întâmplat să fie deconectați de la rețeaua de energie electrică din cauza datoriilor.

Am aflat despre acest caz și am luat decizia să intervenim:  am sprijinit familia cu racordarea la reţeaua electrică a locuinţei și am donat o sobă, îmbrăcăminte şi încălţăminte pentru copii. Acum, Andreea e fericită că are acasă “lumină” și că poate să se bucure de dragostea fraţilor şi părinţilor ei. O surpriză care îi așteaptă în curând va fi primirea unui calculator, cadou din partea unui susținător care vrea ca acești copii să aibă acces la educație și tehnologie.

În urma intervenției noastre, situaţia familiei s-a îmbunătăţit în mod vizibil. Părinții sunt conștienți că locul copiilor este alături de ei, nu într-un centru de plasament, așa că vor face tot posibilul să le creeze condiții mai bune de trai și să le ofere dragostea de care au nevoie.

 

Articole recente

%d blogeri au apreciat: