Național

Youssef Tammam, chirurgul care a operat peste 1.000 de copii și nou-născuți cu malformații cardiace, a fost premiat de Gabriela Firea cu Placheta Orașului

Un chirurg a operat, în ultimii ani, peste 1.000 de copii și nou-născuți cu malformații cardiace severe la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Primăria Capitalei i-a oferit Placheta Orașului, Trofeul și Diploma de Excelență.

Potrivit unui comunicat transmit de Primăria Capitalei, Gabriela Firea i-a inmânat Trofeul și Diploma de Excelență chirurgului cardiovascular pediatru Youssef Tammam, cel care, în ultimii ani, a operat cu succes, pro-bono, peste 1.000 de copii și nou-născuți cu malformații cardiace severe, la Spitalul Marie Curie din Capitală, potrivit Antena24.ro.

Dr. Youssef Tammam a mulțumit pentru distincție și a cerut, alături de managerul spitalului Marie Curie, Daniel Buzatu, sprijinul Primăriei Capitalei pentru dezvoltarea Centrului de Chirurgie Cardiacă Pediatrică din cadrul spitalului, în vederea începerii unor investiții care să aibă ca rezultat dublarea numărului de intervenții anuale.

„Înmânarea Plachetei Orașului, a Trofeului de Excelență și a Diplomei de Excelență este modalitatea prin care ne exprimăm astăzi aprecierea, respectul și mulțumirea pentru profesionalismul, dăruirea, priceperea și generozitatea pe care le-ați pus, de-a lungul anilor, în slujba celor mai mici pacienți”, arată Gabriela Firea, care adaugă că de la preluarea mandatului s-au investit în jur de 100 de milioane de euro anual în domeniul sănătății, în aparatură ultramodernă sau locuințe de serviciu, burse în străinatate sau biblioteci virtuale.

„Cea mai importantă investiție și unul dintre proiectele mele de suflet este realizarea Spitalului Metropolitan, un viitor complex medical cu funcții complementare, centru de excelență și campus universitar”, adaugă Firea, prezentând viitorul complex format din spitalul propriu-zis, care va avea 3 corpuri de clădire, un Compartiment de Primiri Urgențe, un turn cu 7 etaje dotat cu heliport și în cadrul căruia se vor regăsi spații de cazare pentru rudele pacienților și cabinete medicale. Se vor mai construi și o clădire pentru creșă, grădiniță și campus universitar.

Dr. Youssef Tammam a absolvit Facultatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București în anul 1985 și a urmat rezidențiatul la Institutul Clinic Fundeni, sub îndrumarea profesorului Ioan Pop de Popa, fondatorul școlii românești de chirurgie cardiovasculară. Câțiva ani mai târziu, Dr. Youssef Tammam primește titlul de doctor în științe cu o lucrare despre chirurgia cardiacă pediatrică.

În ultimii ani a efectuat cu succes peste 1.000 de intervenții chirurgicale – chirurgie cardiacă pediatrică și chirurgie intervenționala cardiacă, prin Programul de Chirurgie Cardiacă Pediatrică demarat pentru Spitalul Marie Curie, în cooperare cu Clinica San Donato din Milano, în cadrul căruia doctori ai Policlinicii San Donato din Italia pregătesc echipa de medici, asistenți medicali și tehnicieni români pentru intervenții chirurgicale cardiace complexe. Primii copii au fost operați în luna septembrie a anului 2013.

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: