Actualitate

BREAKING NEWS Neculai Onțanu vrea din nou Sectorul 2: „Mă roagă oamenii să mă întorc la Primărie”

Neculai Onţanu şi-a lansat, candidatura la alegerile locale, din partea partidului ADER, al cărui fondator este. În cazul în care ar obține un nou mandat, Onțanu va ajunge la 20 de ani la cârma Primăriei Secorului 2 din Capitală. Onțanu este susținut de partidul lui Victor Ponta, pentru că anul trecut înainte de alegerile prezidențiale ADER a semnat un acord cu Pro România.

Fostul edil spune că vrea să revină pentru că „Sectorul 2 a fost lăsat în paragină”, iar „oamenii îl opresc pe stradă și îl roagă să se întoarcă”.

Neculai Onțanu și-a anunțat și primele măsuri. „Salubrizarea, parcurile şi străzile au fost lăsate „în paragină” de administraţia Toader-Popescu, iar singură grijă a actualei conduceri au fost interesele politice”, a mai spus fostul primar.

„Candidez pentru că Sectorul 2 al Capitalei a fost lăsat în paragină. Merg pe stradă şi mă roagă oamenii să mă întorc, pentru că actuala administraţie şi-a bătut joc de locuitorii Sectorului 2 al Capitalei. De la salubrizare, până la investiţi, edilii actuali nu au făcut nimic. Când voi reveni la Primărie, primul lucru pe care îl propun va fi anularea taxei de habitat, o aberaţie din punctul meu de vedere. Al doilea lucru va fi să propun continuarea proiectelor de infrastructură lăsate de mine şi neterminate de actuala administraţie. Pasaje rutiere, reabilitarea şcolilor şi continuarea anvelopării blocurilor”, a declarat Neculai Onţanu la lansarea candidaturii, potrivit unui comunicat citat de Antena24.ro .

„Din programul propus în campanie electorală nu au reuşit să realizeze nici un procent de 10%. Astfel programul de reabilitări străzi al Sectorului 2 a demarat timid la sfârşitul anului 2019 cu 6 străzi, aflate în lucru. Sectorul 2 a ajuns să fie primul în România care a început să pună rânduri de borduri supraetajate pe trei rânduri. Este de neînchipuit cum îşi bat joc de banii încasaţi din taxe şi impozite de la cetăţeni.”, a adăugat Onţanu.

Onțanu, susținut de Ponta

Onțanu a revenit pe scena politică discret acum doi ani, după ce a scăpat de acuzațiile de corupție. În 2018 a format partidul ADER – „Ader la Democraţie, Educaţie şi Reconstrucţie”.

Candidatura la localele din acest an este susținută de partidul lui Victor Ponta, pentru că anul trecut înainte de alegerile prezidențiale ADER a semnat un acord cu Pro România. Acordul politic viza susținerea lui Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale și alianța în Capitală pentru candidați comuni la alegerile locale din 2020.

Cel mai longeviv primar din București

A fost cel mai longeviv primar bucureștean, cu patru mandate la Sectorul 2 al Capitalei (2000-2016).

În iunie 2016,  a fost trimis in judecata de DNA pentru luare de mita, fiind acuzat ca a acceptat promisiunea unor foloase materiale de la Cristi Borcea, beneficiar al unor drepturi litigioase, pentru ca in schimb sa faciliteze procedura de reconstituire a dreptului de proprietate asupra mai multor terenuri ce totalizau 83.500 mp, situate pe raza Sectorului 2. De acuzații a scăpat în 2017, după ce faptele s-au prescris. Astfel că în iulie 2017, Curtea de Apel Bucuresti a decis sa inceteze procesul penal impotriva lui Ontanu.

După trimiterea în judecată a ieșit din politică. În 2016 era secretar general al UNPR. Ontanu a fost membru al Partidului Socialist al Muncii, al PSD si UNPR. După plecarea lui Gabriel Oprea de la șefia UNPR, în martie 2016, Onțanu a devenit președinte interimar.

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: