Național Social Video Intact Media

EXCLUSIV: PATRU copii luați cu Poliția de Direcția Copilului dintr-o casă murdară, cu părinți alcoolici: Erau dezbrăcați, murdari și înfometați – VIDEO

Un nou caz de neglijență asupra copiilor zguduie o comunitate botoșăneană. Patru copii care au avut nefericitul destin de a se naște în familia nepotrivită se află în prezent într-o unitate a statului. Ar putea fi considerați norocoși, pentru faptul că situația lor a fost descoperită la timp, însă nici gând de așa ceva.

Cei patru frați ar putea avea parte de o copilărie așa cum o merită fiecare copil, doar dacă pentru părinții lor există șanse de reabilitare. Adică vindecarea de alcoolism. Ceea ce este foarte greu, mai ales pentru oameni fără educație care locuiesc în mediul rural.

 

Altfel, ei vor crește printre străini, urmând să fie crescuți de părinți profesionali.

Copiii au vârste de 11 luni, 1 an, 4 și 7 ani. S-au născut în satul Zăicești, comuna cu același nume, în coasta municipiului Botoșani. Neglijența și abuzurile de care au avut parte în primii ani de viață au fost descoperite de Asociația Grup Civic, prin Daniel Câșlariu care a ajuns la ei tangențial, contactat fiind de mai multe persoane pentru a le acorda un ajutor cât de mic.

 

Când au ajuns la casa sărăcăcioasă dar și extrem de neîngrijită, voluntarii ONG-ului menționat au avut un șoc. Copiii erau parțial îmbrăcați, desculți, deși suntem în plin ianuarie și lăsați nesupravegheați. Copilul de 11 luni se afla după o ușă, pe jos, fără haine de la mijloc în jos. Înfometat. Sora lui, o fetiță de 4 ani s-a speriat și a început să plângă cu sughițuri la vederea străinilor.

 

Situația acestor copii a fost comunicată reprezentanților Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Botoșani care au efectuat o primă vizită în data de 21 ianuarie 2020, la domiciliul familiei din Zăicești.

În vizita în teren au constatat că ambii părinți sunt consumatori de băuturi alcoolice, emanând halenă alcoolică. Tatăl a recunoscut că băuse de dimineață, mama fusese în oraș cu una dintre copile, care nu fusese la școală. Nici una dintre fetele mici, la grădiniță.

 

Bebelușul de 11 luni dormea într-una din camere, fiind îmbrăcat sumar, doar cu o bluză și fără pantaloni. Copilul se afla într-o stare de letargie cauzată de administrarea deficientă a unui medicament și fiind înfometat, starea sa de sănătate fiind una precară.

 

„Copilul prezenta o igienă corporală și vestimantație murdare, în imobilul de locuit hainele și lenjeria de pat erau murdare, nespălate de mult timp. Tatăl copiilor, pe fondul consumului de băuturi alcoolice a ridicat tonalitatea vocii relatând în mod agresiv faptul că nu este de acord ca mama împreună cu cei 4 copii să beneficieze de servicii de găzduire într-un centru al statului”,

Dan Șlincu, director DGASPC Botoșani

 

Mama și copiii au fost preluați de reprezentanții Direcției Copilului și transferați la Centrul Micul Prinț din municipiu în vederea clarificării situației medico-sociale a minorilor, în special a bebelușului diagnosticat cu anemie carențată.

 

Femeia împreună cu toți cei patru copii va sta până la 6 luni în acest centru unde va fi consiliată și pregătită să-i crească în condiții normale. În cazul în care va fi incapabilă de acest lucru, copiii vor rămâne în grija statului.

Video: https://www.botosaneanul.ro/

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: