Actualitate

Veste Bună! De astăzi, pensionarii ar putea primi bonuri de masă, dacă deputații sunt de acord. Care sunt condițiile

În primăvara acestui an, senatorii au discutat iniţiativa unei legi, prin care să se poată aloca bonuri de masă pensionarilor. Problema este că atunci, aceştia nu au fost de acord cu proiectul, dar însă mai există o șansă, scriu cei de la a1.ro

Conform ordinei de zi publicate, proiectul de lege este acum pe masa deputaților și aceștia vor trebui să decidă dacă aprobă sau nu legea.

Astfel, un număr de patru milioane și jumătate de români ar putea primi bonuri de masă.

Condiția principală este ca pensionarii care folosesc bonuri de masă să nu mai folosească alte facilități, cum ar fi biletele de tren. Spre exemplu, un pensionar care nu circulă cu trenul se poate bucura totuși de valorea biletelor de tren. El va primi în schimbul acelor bilete, bonuri de masă.

Bonurile de masă ar urma să ajungă la 4.537.000 de pensionari aflaţi în evidenţele Casei Naţionale de Pensii Publice. Printre beneficiari se vor număra şi cei aflaţi în evidenţele Caselor Sectoriale de Pensii. În momentul de față valorea unui bon de masă este de 15,09 lei. Valoarea bonurilor pentru pensionari va fi stabilită prin lege, dacă proiectul legislativ va trece de Camera Deputaților.

„Astfel, în cazul în care biletele de valoare nu au fost folosite în cursul anului, de către pensionarii din sistemul asigurărilor sociale de stat, din sistemul de pensii şi asigurări sociale de stat pentru agricultori, precum şi de către pensionarii din celelalte sisteme proprii de asigurări sociale, acestea pot fi compensate în tichete de masă”, se arată în expunerea de motive a iniţiativei legislative.

Sursă FOTO. Citiţi mai multe informaţii interesante pe portalul a1.ro

Articole recente

%d blogeri au apreciat: