Național

BREAKING: Un ieșean se plânge că ar fi fost maltratat de polițiști

Un tânăr de 24 de ani din comuna Balș, județul iași, susține că ar fi fost maltratat de către polițiști * Vasile Buzuleac afirmă că, în urmă cu două seri, oamenii legii ar fi făcut o percheziție la domiciliul său, suspectându-l că ar fi furat o sumă de 6.000 de euro de la un sătean * acesta susține că este nevinovat și că polițiștii nu au găsit nimic în casa lui, dar au „distrus”, ar fi lovit și ar fi vorbit urât

Un locuitor al comunei Balș s-a plâns ieri reporterilor cotidianului „Evenimentul Regional al Moldovei” de faptul că ar fi fost agresat de către polițiști.

„Ieri, în jurul orei 18.00, au intrat peste noi mascații, am fost acuzați că am fi furat o sumă de 6.000 de euro. În urma percheziției care a durat aproximativ trei ore, nu s-a găsit absolut nimic. Și Poliția tot insistă să vină la noi. Avem filmulețe cu ei, în care se vede că i-am întrebat dacă au găsit ceva, dar nu a vrut niciunul să spună că nu au găsit nimic la noi. Ni s-a spus că am fi furat banii de la un locuitor din sat, de la noi, Gheorghe D.”, a declarat ieri Vasile Buzuleac.

Acesta a adăugat că toți cei din casă au fost culcați la pământ și ar fi fost agresați fizic și verbal.

„Au venit și cu câinele de urmă, dar n-au găsit nimic. Ne-au culcat la pământ, ne-au aplicat rele tratamente. La un frate de-al meu, de 16 ani, i-au dat cu piciorul în coaste, pe celălalt, de 14 ani, l-au culcat la pământ, mie mi-au spus în tot felul, cum ar fi panaramă, cu toate că noi ne-am supus și ne-am culcat la pământ, cum au cerut ei. Erau cu pistoalele în mână printre noi…”, a adăugat Buzuleac.

El a mai susținut că unii dintre oamenii legii ar fi rude cu persoanele care i-au acuzat că ar fi furat banii respectivi. „Noi suntem nevinovați și Poliția a venit din nou astăzi, cu două mașini. Nu suntem în relații bune cu familia respectivă, nici cu Poliția, deoarece niciodată nu ne-au găsit vinovați cu ceva. De fiecare dată când se aude ceva, Poliția la noi vine, deci nu avem o relație foarte bună. E o situație foarte gravă, ne-au stricat reputația prin sat, se uită lumea ciudat la noi. Noi nu avem o amendă, nu consumăm alcool, eu nu beau”, a mai menționat tânărul.

„Au vrut să îmi confiște banii”

Tânărul a adăugat că, la percheziție, oamenii legii ar fi vrut să îi confiște suma de 1.500 de lei pe care o avea în casă.

„Aveam 1.500 de lei, au vrut să mi-i confiște. I-am rugat să ne lase banii, că nu avem ce mânca. Au spus că să le arăt bonul de unde am banii. De unde să le arăt eu bonuri?! Dacă eu am muncit prin sat, de unde să iau bon?! Până la urmă, mi-au lăsat banii. Dar efectiv au devastat casa”, a subliniat Buzuleac.

El a mai spus că, în această dimineață, intenționează să formuleze o plângere penală împotriva anchetatorilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași și a mai susținut că își va căuta un avocat, care să îl reprezinte. „A fost efectuată o percheziție”

Pe de altă parte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași afirmă că oamenii legii și-au făcut datoria, cu respectarea legii.

„A fost, într-adevăr, efectuată ieri o percheziție în comuna Balș, pe baza unui mandat emis de către instanță. În urma percheziției au fost ridicate bunuri susceptibile a proveni din activități ilicite. Nicio persoană nu a fost agresată în cadrul acțiunii”, a declarat ieri Ioana Buștiuc, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași. Se întoarce iarna în România! S-a așternut deja un strat de zăpadă, iar românii nu vor scăpa de vremea rea.

Potrivit site-ului ATACDEBUCURESTI

 

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: