Actualitate

Solutie inovativa pentru scaunul rulant

S

Utilizarea unui scaun rulant, cu funcţia de stat în picioare, poate oferi persoanelor cu dizabilităţi beneficii din punct de vedere fizic şi psihologic, cum ar fi faptul de a putea sta în picioare atunci când efectuează activităţile zilnice şi de a-şi îmbunătăţi activităţiile sociale, precum şi posibilităţile de angajare. În acest sens, Centrul de Medicină Bionică (CBM) a venit cu o soluţie eficientă, dezvoltând un scaun rulant manual inovator. Este unul dintre primele scaune rulante manuale care le oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a se deplasa în timp ce se află în poziţie verticală sau în poziţie şezând.

Acesta este cel mai nou design conceput de Shirley Ryan AbilityLab. El ar putea îmbunătăţi mobilitatea a aproximativ 1,7 milioane de americani care folosesc scaune rulante sau scutere.

Acest dispozitiv este format dintr-un mecanism unic de conducere manuală, astfel încât utilizatorii pot conduce manual roţile scaunului rulant în timp ce sunt aşezaţi sau în picioare sau într-o întreagă gamă de poziţii. O curea abdominală şi un sistem de blocare a genunchilor servesc ca mecanisme anti-cădere pentru a securiza utilizatorul scaunului în orice moment.

Noul scaun rulant manual aduce importante beneficii funcţionale, fizice şi psihologice, cum ar fi:

–    un spaţiu de lucru extins;
–    permite utilizarea uşoară a aparatelor de bucătărie şi accesul la dulapurile suspendate sau la rafturile magazinelor;
–    oferă o mai mare independenţă, sporind oportunităţile de angajare şi de petrecere a timpului liber;
–    reduce riscul de osteoporoză, spasticitatea musculară şi contractura articulaţiilor;
–    îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare, digestive şi renale;
–    utilizatorii de scaune rulante pot interacţiona cu ceilalţi ochi în ochi.

Nu există scaune manuale disponibile în comerţ, care să asigure o mobilitate atât în poziţie şezând, cât şi în poziţie verticală, însă acest dispozitiv inovator întruneşte ambele funcţii.

Autor: Lavinia Elena Niculicea

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: