Actualitate

La doar 4 luni, Anya se pregătește pentru a patra operație. «Fără 10.000 de euro, nu putem face absolut nimic»

Încă din vremea în care se afla în burtica mamei, Anya Ungureanu a fost diagnosticată cu o gravă malformaţie la inimă. Părinţii au fost înştiinţaţi că, imediat după naştere, micuţa lor va avea nevoie de o intervenţie chirurgicală. Şi exact asta s-a întâmplat, doar că, după operaţie, au mai apărut şi alte probleme de sănătate. Nevoiţi să intervină din nou, medicii i-au legat chirurgical tubul digestiv, făcându-i anus contra naturii. Acum, pe lângă o nouă intervenţie pe cord, care trebuie făcută până la vârsta de 9 luni, Anya are nevoie de 10.000 de euro pentru a redeveni un copil normal.

În ziua în care a aflat că va deveni din nou mămică, Adriana Ungureanu din Bucureşti a fost extrem de fericită. Avea un băieţel de doi anişori şi urma să dea naştere unei fetiţe. S-a gândit că este una dintre cele mai norocoase persoane şi i-a mulţumit Domnului că a fost binecuvântată cu pereche. Până la jumătatea sarcinii, totul a decurs normal. Însă la morfologia fetală de trimestru II (ecografie care se efectuează de obicei în săptămânile 19-22 de sarcină şi care analizează fătul şi uterul mamei), specialistul a descoperit că bebeluşul are o problemă la inimioară. Mai exact, fetiţa avea atrezie de valvă pulmonară – ceea ce înseamnă că valva care permite sângelui să ajungă de la inimă la plămâni nu este dezvoltată normal şi nu se deschide, dar şi ventriculul drept hipertrofiat (îngroşarea peretelui ventriculului drept al inimii). Vestea i-a întristat foarte rău pe cei doi părinţi, dar şi-au propus să fie puternici şi să facă totul exact aşa cum le spun medicii că e mai bine.

Aceştia au spus că varianta cea mai bună este ca Adriana să nască în Germania pentru ca imediat după copilul să poată intra în operaţie.

Având timp suficient la dispoziţie, cei doi părinţi şi-au depus actele necesare pentru a putea pleca în baza formularului 112 şi au reuşit! Astfel, pe 4 iunie, cu doar o zi înainte de venirea pe lume a micuţei, soţii Ungureanu au plecat spre ţara în care problema de sănătate a fiicei lor putea fi rezolvată. Copleşită de emoţii, Adrianei i s-a rupt apa în noaptea aceea, motiv pentru care au ajuns la spital, iar după doar câteva ore a venit pe lume Anya. Pe 12 iunie, copila a fost supusă primei intervenţii, care a constat în introducerea unui balon pe artera pulmonară ce a fost umflat apoi pentru a deschide larg zona îngustă a valvei inimii.

Însă procedura nu a avut efectul scontat, motiv pentru care mama şi fiica au mai rămas în spital, iar micuţei i-a fost administrat în continuare tratamentul recomandat încă de la naştere. Pe 30 iunie, după ce i-a scăzut brusc saturaţia de oxigen, copila, care nu împlinise încă o lună, a fost supusă unei intervenţii în urma căreia i-a fost ataşat un şunt, adică o legătură între artera pulmonară şi inimă care să uşureze şi să permită circulaţia sângelui.
Dublă stenoză la nivelul colonului

Din nefericire însă, din ziua următoare, micuţa a început să se confrunte cu încă o problemă de sănătate: nu mai avea scaun. Părinţii sunt de părere că această tulburare gastro-intestinală a apărut în urma intervenţiei, dar nu pot şti cu siguranţă dacă este aşa. După ce timp de 30 de zile micuţa a “ieşit” doar cu ajutorul microclismelor, medicii au decis să o transfere la o altă clinică din Germania. “Avea dublă stenoză la nivelul colonului, iar la finalul lunii august a fost supusă unei noi intervenţii – la colon de data aceasta – pentru eliminarea părţii stenozate. Intervenţia poartă numele de colostomie «Anus contra naturii » ( n.r. – scoaterea unui segment de colon la peretele anterior al abdomenului). Medicii au spus că trebuie să stea aşa o perioadă, după care trebuie reoperată pentru a-şi relua funcţiile normale. Doar că intervenţia costă 10.000 de euro şi poate fi făcută doar după ce se achită întreaga sumă”, ne-a declarat tatăl.

Familia Ungureanu s-a întors în România, dar nu pentru mult timp. Între şase şi nouă luni, în funcţie de evoluţia ventriculului drept, micuţa va fi supusă unei intervenţii Glenn (operaţie prin care vena cavă superioară este conectată la artera pulmonară dreapta pentru a trimite sânge în plămân) plus un implant de valvă pulmonară. Părinţii fac tot posibilul să-şi opereze fetiţa tot în Germania, şi asta de frica infecţiilor spitaliceşti întâlnite în spitalele din România şi speră să poată pleca tot în baza formularului E112. Pentru problema de la nivelul colonului însă, Anya are nevoie de 10.000 de euro. “Ne dorim să poată avea şi ea o viaţă normală, ca orice copil, şi să nu ştie vreodată prin ce chinuri a trecut în primele ei luni de viaţă. Medicii ne-au spus că ar fi ideal ca operaţia de la nivelul colonului să fie făcută înaintea celei de pe cord. Însă fără cei 10.000 de euro, nu putem face absolut nimic”, ne-a mărturisit Adriana, mămica fetiţei.

O putem ajuta pe micuţa de 4 luni să ducă o viaţă normală donând 2 euro prin SMS la numărul 8828 cu textul “Anya”.

 

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: