Evenimente

„EURO INFORMATICA” continuă! Urmează a CCXVIII a ediție!

Federația Euro Education oferă gratuit posibilitatea mai multor tineri de a dobândi cunoștințe informatice la standardele europene și specifice cerințelor pieței informatice! Euro Informatica a ajuns la a CCXVII a ediție. Ele sunt adresate copiilor cu vârsta cuprinsă intre 7-14 ani. Albumul integral: aici

Calculatorul opțional pregătește elevii să rezolve situații problematice din viața de zi cu zi prin cultivarea perseverenței, a încrederii în sine, a voinței de a realiza lucrurile începute. Trebuie să menționez caracterul puternic interdisciplinar pe care îl aveți în domeniul științelor informatice. De la început, elevii sunt introduși la calculator în disciplina opțională „Bazele informaticii”, care are ca obiectiv principal familiarizarea studenților cu utilizarea calculatorului. Accentul se pune pe sistemul de operare Microsoft Windows și pe programele care rulează sub el: editor de text Notepad, procesor de text WordPad grafice de program Paint, dar este considerat și procesorul de text Microsoft Word în Microsoft Office astfel încât orice elev opțional care participă la această disciplină să fie capabil să lucreze singur și să scrie în orice domeniu și grafic. Programul ajută la dezvoltarea gândirii logice, a algoritmilor matematici de cunoaștere a aplicațiilor, familiarizarea cu limbile de programare. Studiul recunoaște noțiunea de pagină HTML a elevilor fiind puntea între computerul dvs. și lumea virtuală World Wide Web. Fără îndoială că atracția principală pentru studenți este Internetul, ele dezvăluie o lume fascinantă. Pe Internet, aceștia găsesc informații pentru rapoarte, vizitează virtual locuri exotice, comunică cu prietenii sau găsesc cele mai recente știri despre echipa preferată.

Programa pentru cursul „Bazele informaticii” se axează pe obiective, profesorul având posibilitatea de a-și realiza activitățile specifice de învățare. Clasa este primul an de studiu al calculatorului opțional.

About the author

News

Add Comment

Click here to post a comment

Lasă un răspuns

Articole recente

%d blogeri au apreciat: